OSRAM-ova prva homologirana LED zamjenska žarulja za kamione

TRUCKSTAR LED

Idealno za vozače kamiona, upravitelje voznih parkova i špeditere

OSRAM predstavlja svoju revolucionarnu legalnu LED žarulju1 za cestovnu upotrebu namjenjenu za glavna svjetla kamiona. Uz TRUCKSTAR H7-LED sada možete iskusiti snažno LED svjetlo u svakom profesionalnom radnom danu. U skladu s Njemačkim propisima o izdavanju dozvola za cestovni promet (StVZO), TRUCKSTAR H7-LED su odobrene kao legalne zamjenske žarulje za ugradnju u prednja halogenska svjetla. Odobren za širok raspon prednjih svjetala i tipova vozila, TRUCKSTAR LED vam omogućuje da poboljšate svoje iskustvo vožnje s vrhunskom tehnologijom osvjetljenja. Oslobodite vrhunske performanse danju i noću za potpuno novi osjećaj vožnje.

Nadogradite svoja halogena glavna svjetla sada

S najsuvremenijom LED tehnologijom

Uvjerite se u novi TRUCKSTAR H7 LED odobren za cestovnu upotrebu za vozila od 24 V. Idealno za vozače kamiona, upravitelje voznih parkova i špeditere, kao i za razne "heavy-duty" primjene. Ove LED zamjenske žarulje, kompatibilne s H7 bazama, isporučuju moderno, jarko bijelo svjetlo na 6000 Kelvina, sa do 230% većom svjetlinom2. Te potrošnjom energije 75% nižom od standardnih žarulja i posebno dizajniranom konstrukcijom otpornom na vibracije za 24V i "heavy-duty" primjene, ove žarulje za naknadnu ugradnju nude do 5 puta dulji životni vijek3. Vjerujte OSRAM-ovim revolucionarnim žaruljama za svoje vozilo, uz namjensko jamstvom za sve TRUCKSTAR LED žarulje4 za naknadnu ugradnju.

Lista kompatibilnosti

Popis u nastavku trenutno vrijedi za Hrvatsku i nekoliko drugih zemalja. Pregled zemlje

Dopuštena su samo vozila čiji brojevi odobrenja prednjih svjetala odgovaraju onima na pop-isu kompatibilnosti. Svi ostali podaci o vozilu samo su informativni.

Preuzmite popis kompatibilnosti za kamione

Ovako funkcionira odobrenje za upotrebu cesta:

Koraci koje treba poduzeti prije kupnje žarulja

Broj odobrenja prednjih svjetala na unutarnjoj strani prednjeg svjetla

Broj odobrenja prednjih svjetala na unutarnjoj strani prednjeg svjetla

1 korak

Provjerite tip vozila i broj odobrenja za prednja svjetla

Idite na Listu kompatibilnostii provjerite je li vaše vozilo na popisu. Usporedite broj odobrenja prednjih svjetala na popisu s brojem na prednjim svjetlima vašeg automobila. Počinje s "E" i jednim ili dva broja u krugu, a nastavlja se numeričkim nizom od 4 ili 5 znamenki. Popis vozila također sadrži informacije trebaju li vam LEDriving ADAPTER i / ili dvije LEDriving CANBUS jedinice za ugradnju. Upozorenje: Odobrena je samo kombinacija LED žarulja OSRAM TRUCKSTAR zajedno sa službenim OSRAM dodacima - LEDriving ADAPTER i LEDriving SMART CANBUS (tamo gdje je propisano).

Koraci koje treba poduzeti nakon kupnje žarulja

OSRAM oznaka povjerenja na pakiranju

Ispišite opći tip certifikata (ABG)

2 korak

Otvorite i ispišite opći tip certifikata (ABG), te posjetite CVH

Skenirajte QR kôd na naljepnici OSRAM oznaka povjerenja na svom pakiranju TRUCKSTAR LED ili unesite 7-znamenkasti kôd u OSRAM Trust app. Nakon što izvršite provjeru, dobit ćete vezu za preuzimanje s općim certifikatom tipa (ABG). Nakon što instalirate LED žarulje, ispišite certifikat i posjetite jedno od ispitnih mjesta Centra za vozila Hrvatske kako bi ishodili pojedinačnu homologaciju za vaše vozilo.

Za svaki slučaj – do 5 godina OSRAM jamstva

Sve TRUCKSTAR LED žarulje dolaze s OSRAM jamstvom od 4 godine od datuma kupnje. LED žarulje TRUCKSTAR koje su kupljene i ugrađene u profesionalnoj radionici dobivaju dodatnu godinu, odnosno ukupno 5 godina OSRAM garancije. Saznajte više o TRUCKSTAR LED jamstvu

Halogena van, LED unutra - tako to radi

Molimo provjeriteovdje da li su TRUCKSTAR LED žarulje odobrene za vašu zemlju i vozilo i hoće li LEDriving ADAPTER i / ili dvije LEDriving SMART CANBUS jedinice također biti potrebne za instalaciju. Upoznajte se s korisničkim priručnikom prije instalacije:

Preuzmite TRUCKSTAR LED H7 (PDF)

Vaš kamion ili država u kojoj je vaš kamion registriran nije na popisu?

Konstantno radimo na proširenjima. Ostanite s nama i primajte najnovije vijesti na našim kanalima društvenih medija!

Facebook Instagram YouTube

Imate li još pitanja?
Naša često postavljana pitanja pomoći će vam da odgovorite na njih:

  • OSRAM-ova prva legalna za cestu LED zamjenska žarulja1
  • Do 220% više svjetline2
  • Do 5 puta dulji vijek trajanja3

1 Odobreni LED izvor svjetla - odnosi se samo na odgovarajuće zemlje u kojima postoji odobrenje ili na koje se primjenjuje ekvivalentno odobrenje, te modele vozila i funkcije svjetla koji su trenutno navedeni na popisu kompatibilnosti. Za više detalja pogledajte www.osram.com/nb-led.
2 I U usporedbi s minimalnim zahtjevima ECE R112, dok je odsjaj ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti do 40% (H1-LED) ili 50% (H4-LED/H7-LED).
3 U usporedbi s tradicionalnim halogenim žaruljama.

Kako biste bili sigurni da ste kupili originalni OSRAM LED proizvod, OSRAM svojim kupcima nudi takozvani Program povjerenja. To omogućuje prepoznavanje krivotvorina. Dodatne detalje možete pronaći ovdje: OSRAM program povjerenja

Dizajn OSRAM TRUCKSTAR LED karakterizira njegova jedinstvenost u kombinaciji dviju funkcija -"odvođenja topline" i "optimalnog dizajna reflektora". Optika je zaokružena kompaktnom veličinom žarulje za optimalnu točnost ugradnje u prednjem svjetlu.

Nadalje, žarulje su otporne na vibracije i na udarce, na primjer zbog neravnih površina ceste.

Kvaliteta i izvedba čine svaki OSRAM proizvod OSRAM originalnim. Nažalost, piratstvo proizvoda doseglo je točku u kojoj je teško vizualno razlikovati original od krivotvorine.

OSRAM je stoga integrirao sigurnosne značajke u proizvodni postupak koji vam omogućuju autentifikaciju vaših žarulja puteminterneta u dva jednostavna koraka.

Ne, OSRAM ne nudi dodatno jamstvo za TRUCKSTAR LED. Primjenjuje se zakonsko jamstvo.

Odobrenje za legalni TRUCKSTAR LED vrlo je složen postupak za svaki model vozila. Stoga trenutno nije moguća izjava o konkretnoj vremenskoj procjeni, nadamo se vašem razumijevanju. OSRAM kontinuirano radi na daljnjem razvoju.

Odobrenje za legalni TRUCKSTAR LED vrlo je složen postupak za svaki model vozila. Stoga trenutno nije moguća izjava o konkretnoj vremenskoj procjeni, nadamo se vašem razumijevanju. OSRAM kontinuirano radi na daljnjem razvoju. Trenutni popis država i vozila uvijek možete pronaćiovdje.

Odobrenje u drugim europskim zemljama ovisi o odgovarajućoj pravnoj situaciji u zemlji i u kojoj mjeri prihvaćaju odobrenje. OSRAM ne može dati bilo kakvu općenito valjanu izjavu u vezi s tim.

Naljepnica isporučena u pakiranju treba biti pričvršćena u motornom prostoru ili na stražnjoj strani prednjeg glavnog svjetla.

Za vozila proglašena službeno odobrenim od OSRAM-a, kompletna raspodjela svjetlosti potvrđena je prema ECE R112. Za vozila koja nisu deklarirana kao odobrena od strane OSRAM-a, ugradnja i uporaba u cestovnom prometu rezultirat će nevaljanjem dozvole za promet i gubitkom osiguranja.

Ne, zakoni države u kojoj je vozilo registrirano primjenjuju se i u inozemstvu. To znači da se vozilu ne može prigovoriti u zemlji u kojoj nije registrirano. Izuzetak su zemlje s lijevim prometom (npr. Velika Britanija). Ovdje se vozač mora vratiti na halogene žarulje, čak i ako je vozilo registrirano u matičnoj zemlji.

OSRAM ne pretpostavlja da će biti upita od organizacija za testiranje ili policije. Ako je to slučaj, OSRAM-ova korisnička služba nudi podršku.

Da, mi kao proizvođač preporučujemo da se prednja glavna svjetla podese u radionici nakon ugradnje LED žarulja.

Žarulje se mogu ugraditi u vozila koja je službeno odredio OSRAM i u skladu s tim testirao. Možda će biti potreban instalacijski pribor.

Adapter:
U određenim se vozilima dva električna osnovna kontakta žarulje koriste za mehaničko dodirivanje na halogeni adapter. S H7 LED-om dva električna kontakta nisu postavljena na isto mjesto kao kod halogene žarulje. Stoga je potreban specifični H7 LED adapter.

Canbus otpornik:
H7 LED je mnogo učinkovitiji od halogene H7 žarulje. To može dovesti do lažne poruke o pogrešci na vozilu. Da bi se izbjegla ova lažna poruka pogreške, mora se instalirati dodatni otpornik opterećenja. To povećava ukupnu snagu na razinu koja je iznad otkrivanja pogreške i izbjegava se lažna poruka pogreške.

OSRAM svojim kupcima nudi popis vozila po zemljama s detaljnim pregledom odgovarajućih modela vozila, testiranih prednjih svjetala i potrebnog instalacijskog pribora za njih.

Varijante Canbusa pokrivaju različite tipove vozila.

Instalacija s adapterom zahtijeva dodatni korak instalacije. Objašnjenje se može naći u uputama za uporabu.

Da, jer u suprotnom odobrenje za cestu nije važeće.

Pribor za ugradnju koji nudi OSRAM testirani su u kombinaciji s LED zaruljama i glavnim svjetlima od strane službenih tijela za ispitivanje i trebaju se koristiti isključivo za dobivanje odobrenja za promet cestom.

Pribor za ugradnju koji nudi OSRAM testirani su u kombinaciji s LED zaruljama i glavnim svjetlima od strane službenih tijela za ispitivanje i trebaju se koristiti isključivo za dobivanje odobrenja za promet cestom.

Odobrenje je zajamčeno samo zajedno s upravljačkom jedinicom.

OSRAM je proveo i prošao potrebna ispitivanja elektromagnetske kompatibilnosti.

Obavijest o upotrebi:
Ponašanje odleđivanja i odmrzavanja prednjih svjetala mogu se promijeniti zbog prebacivanja s halogenih žarulja na LED žarulje.

1 Odobreni LED izvor svjetla - odnosi se samo na odgovarajuće zemlje u kojima postoji odobrenje ili na koje se primjenjuje ekvivalentno odobrenje i modele vozila i funkcije svjetla koji su trenutno navedeni na popisu kompatibilnosti. Za više detalja pogledajte ovdje.
2 I U usporedbi s minimalnim zahtjevima ECE R112, dok je odsjaj ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti do 40% (H1-LED) ili 50% (H4-LED/H7-LED).
3 U usporedbi s tradicionalnim halogenim žaruljama.