OSRAM-ove prve legalne LED zamjenske žarulje za cestovnu upotrebu– dostupne kao H1, H4, H7 i W5W

Halogene ili NIGHT BREAKER LED?

Odgovor je jasan!

NIGHT BREAKER LED

Budućnost u novom svjetlu

Sjajna revolucija u tehnologiji i dizajnu: OSRAM-ove prve LED zamjenske žarulje za glavna svjetla1 koja su odobrena za uporabu na cestama su lider u inovacijama. U skladu s Njemačkim Propisima o izdavanju dozvolama za cestovni promet (StVZO), obitelj NIGHT BREAKER LED žarulja odobrena je kao zakonska zamjenska ugradnju u halogena prednja svjetla. OSRAM, br. 1 u automobilskoj rasvjeti, razvio je NIGHT BREAKER LED od nule i prošao sve korake kroz suradnju s TÜV-Süd. Odobrenje od strane Federalne uprave za automobilski promet (KBA) za širok raspon prednjih glavnih svjetala i tipova vozila, s NIGHT BREAKER LED-om i vi sada možete doživjeti vrhunske performanse najsuvremenije tehnologije osvjetljenja u vašem automobilu. Za potpuno novo iskustvo vožnje danju i noću.

Žarulja koja stvara povijest

LED tehnologija za sve

"Profitirajte od boljeg vida i vidljivosti, a istovremeno smanjite odsjaj svih ostalih sudionika u prometu. Ova snažna LED žarulja s hladnom temperaturom boje sličnom dnevnoj svjetlosti donosi do 230% više svjetline2 na cestu. Istodobno diže dizajn vašeg vozila na višu razinu! U usporedbi s uobičajenim halogenim žaruljama, NIGHT BREAKER LED također podiže ljestvicu svojom otpornošću na vibracije i činjenicom da traje i do 5 puta duže, što vam osigurava veći užitak u vožnji. Kvaliteta koju očekujte od OSRAM-a - proizvedenog u certificiranom pogonu OSRAM-a u Italiji. Odmah nadogradite na LED tehnologiju!

Pregled zemalja Detalji instalacije Najčešća pitanja

Lista kompatibilnosti

Popis u nastavku trenutno vrijedi za Hrvatsku i nekoliko drugih zemalja. Pregled zemlje

NIGHT BREAKER LED (H4-LED ili H7-LED) je odobren1 za slijedeća vozila ili prednja svjetla: Napomena: Dopuštena su samo vozila čiji brojevi odobrenja prednjih svjetala odgovaraju onima na pop-isu kompatibilnosti. Svi ostali podaci o vozilu samo su informativni.

Preuzmite popis kompatibilnosti za automobile, kampere i specijalna vozila

Preuzmite popis kompatibilnosti za motocikle

 • Product reference - Broj narudžbe
 • Manufacturer - Proizvođač
 • Model (Variant/Type) - Verzija/Tip
 • Year of manufacture - Godina proizvodnje
 • Headlight approval number - Br. Odobrenja prednjih svjetala
 • Low beam - Kratka svjetla
 • High beam - Duga svjetla
 • Position light - Pozicijsko svjetlo
 • Lamp type - Tip žarulje/ECE
 • Canbus - Canbus
 • Adapter/CAP - Adapter/CAP
 • Installation Difficulty - Razina zahtjevnosti instalacije
 • Easy/Medium/Demanding - Jednostavno/Srednje/Zahtjevna

Legenda za razinu zahtjevnosti:

 • Jednostavno: instalaciju može lako izvršiti bilo tko.
 • Srednje: Instalaciju lako može izvesti svatko tko ima neke tehničke vještine.
 • Zahtjevna: instalacija zahtijeva više vremena i vještine. Pod određenim okolnostima mogu biti potrebne male tehničke preinake vozila. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno kontaktirajte OSRAM službu za korisnike.

Brze veze do svih proizvoda

Ovako funkcionira odobrenje za upotrebu cesta:

Koraci koje treba poduzeti prije kupnje žarulja

Broj odobrenja prednjih svjetala na unutarnjoj strani prednjeg svjetla

Broj odobrenja prednjih svjetala na unutarnjoj strani prednjeg svjetla

1 korak

Provjerite tip vozila i broj odobrenja za prednja svjetla

Idite na Listu kompatibilnostii provjerite je li vaše vozilo na popisu.

Usporedite broj odobrenja prednjih svjetala na popisu s brojem na prednjim svjetlima vašeg automobila. Počinje s "" E "" i jednim ili dva broja u krugu, a nastavlja se numeričkim nizom od 4 ili 5 znamenki.

Popis vozila također sadrži informacije trebaju li vam LEDriving ADAPTER i / ili dvije LEDriving CANBUS jedinice za ugradnju..
Upozorenje: Odobrena je samo kombinacija LED žarulja OSRAM NIGHT BREAKER zajedno sa službenim OSRAM dodacima - LEDriving ADAPTER i LEDriving SMART CANBUS (tamo gdje je propisano).

Koraci koje treba poduzeti nakon kupnje žarulja

OSRAM oznaka povjerenja na pakiranju

Ispišite opći tip certifikata (ABG)

2 korak

Otvorite i ispišite opći tip certifikata (ABG), te posjetite CVH

Skenirajte QR kôd na naljepnici OSRAM oznaka povjerenja na svom pakiranju NIGHT BREAKER LED ili unesite 7-znamenkasti kôd u OSRAM Trust App. Nakon što izvršite provjeru, dobit ćete vezu za preuzimanje s općim certifikatom tipa (ABG).

Nakon što instalirate LED žarulje, ispišite certifikat i posjetite jedno od ispitnih mjesta Centra za vozila Hrvatske kako bi ishodili pojedinačnu homologaciju za vaše vozilo.

Revolucija na hrvatskim cestama

LED tehnologija sa H1, H4 ili H7 kompatibilnošću

OSRAM-ova prva cestovna LED svjetla za naknadnu ugradnju1, koju je razvio #1 u automobilskoj rasvjeti.
Najbolje instalirati izravno kod stručnjak u auto radionici

H1-LED e-CAT H4-LED e-CAT H7-LED e-CAT

Za svaki slučaj – do 5 godina OSRAM jam-stva

Sve NIGHT BREAKER LED žarulje dolaze s OSRAM jamstvom od 4 godine od datuma kupnje. LED žarulje NIGHT BREAKER koje su kupljene i ugrađene u profesionalnoj radionici dobivaju dodatnu godinu, odnosno ukupno 5 godina OSRAM garancije. Saznajte više o NIGHT BREAKER LED jamstvu

Imate li još pitanja?
Naša često postavljana pitanja pomoći će vam da odgovorite na njih:

OSRAM-ova prva legalna za cestu LED zamjenska žarulja1

Do 220% više svjetline2

Do 5 puta dulji vijek trajanja3

1 Odobreni LED izvor svjetla - odnosi se samo na odgovarajuće zemlje u kojima postoji odobrenje ili na koje se primjenjuje ekvivalentno odobrenje, te modele vozila i funkcije svjetla koji su trenutno navedeni na popisu kompatibilnosti. Za više detalja pogledajte www.osram.com/nb-led.
2 I U usporedbi s minimalnim zahtjevima ECE R112, dok je odsjaj ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti do 40% (H1-LED) ili 50% (H4-LED/H7-LED).
3 U usporedbi s tradicionalnim halogenim žaruljama.

Kako biste bili sigurni da ste kupili originalni OSRAM LED proizvod, OSRAM svojim kupcima nudi takozvani Program povjerenja. To omogućuje prepoznavanje krivotvorina. Dodatne detalje možete pronaći ovdje: OSRAM program povjerenja

Dizajn OSRAM NIGHT BREAKER LED karakterizira njegova jedinstvenost u kombinaciji dviju funkcija -"odvođenja topline" i "optimalnog dizajna reflektora". Optika je zaokružena kompaktnom veličinom žarulje za optimalnu točnost ugradnje u prednjem svjetlu.

Nadalje, žarulje su otporne na vibracije i na udarce, na primjer zbog neravnih površina ceste.

Kvaliteta i izvedba čine svaki OSRAM proizvod OSRAM originalnim. Nažalost, piratstvo proizvoda doseglo je točku u kojoj je teško vizualno razlikovati original od krivotvorine.

OSRAM je stoga integrirao sigurnosne značajke u proizvodni postupak koji vam omogućuju autentifikaciju vaših žarulja putem interneta u dva jednostavna koraka.

Ne, OSRAM ne nudi dodatno jamstvo za NIGHT BREAKER LED. Primjenjuje se zakonsko jamstvo.

Odobrenje za legalni NIGHT BREAKER LED vrlo je složen postupak za svaki model vozila. Stoga trenutno nije moguća izjava o konkretnoj vremenskoj procjeni, nadamo se vašem razumijevanju. OSRAM kontinuirano radi na daljnjem razvoju.

Odobrenje za legalni NIGHT BREAKER LED vrlo je složen postupak za svaki model vozila. Stoga trenutno nije moguća izjava o konkretnoj vremenskoj procjeni, nadamo se vašem razumijevanju. OSRAM kontinuirano radi na daljnjem razvoju. Trenutni popis država i vozila uvijek možete pronaći ovdje.

Odobrenje u drugim europskim zemljama ovisi o odgovarajućoj pravnoj situaciji u zemlji i u kojoj mjeri prihvaćaju odobrenje. OSRAM ne može dati bilo kakvu općenito valjanu izjavu u vezi s tim.

Naljepnica isporučena u pakiranju treba biti pričvršćena u motornom prostoru ili na stražnjoj strani prednjeg glavnog svjetla.

Za vozila proglašena službeno odobrenim od OSRAM-a, kompletna raspodjela svjetlosti potvrđena je prema ECE R112. Za vozila koja nisu deklarirana kao odobrena od strane OSRAM-a, ugradnja i uporaba u cestovnom prometu rezultirat će nevaljanjem dozvole za promet i gubitkom osiguranja.

Ne, zakoni države u kojoj je vozilo registrirano primjenjuju se i u inozemstvu. To znači da se vozilu ne može prigovoriti u zemlji u kojoj nije registrirano. Izuzetak su zemlje s lijevim prometom (npr. Velika Britanija). Ovdje se vozač mora vratiti na halogene žarulje, čak i ako je vozilo registrirano u matičnoj zemlji.

OSRAM ne pretpostavlja da će biti upita od organizacija za testiranje ili policije. Ako je to slučaj, OSRAM-ova korisnička služba nudi podršku.

Da, mi kao proizvođač preporučujemo da se prednja glavna svjetla podese u radionici nakon ugradnje LED žarulja.

Žarulje se mogu ugraditi u vozila koja je službeno odredio OSRAM i u skladu s tim testirao. Možda će biti potreban instalacijski pribor.

Adapter:
U određenim se vozilima dva električna osnovna kontakta žarulje koriste za mehaničko dodirivanje na halogeni adapter. S H7 LED-om dva električna kontakta nisu postavljena na isto mjesto kao kod halogene žarulje. Stoga je potreban specifični H7 LED adapter.

Canbus otpornik:
H7 LED je mnogo učinkovitiji od halogene H7 žarulje. To može dovesti do lažne poruke o pogrešci na vozilu. Da bi se izbjegla ova lažna poruka pogreške, mora se instalirati dodatni otpornik opterećenja. To povećava ukupnu snagu na razinu koja je iznad otkrivanja pogreške i izbjegava se lažna poruka pogreške.

OSRAM svojim kupcima nudi popis vozila po zemljama s detaljnim pregledom odgovarajućih modela vozila, testiranih prednjih svjetala i potrebnog instalacijskog pribora za njih.

Varijante Canbusa pokrivaju različite tipove vozila.

Instalacija s adapterom zahtijeva dodatni korak instalacije. Objašnjenje se može naći u uputama za uporabu.

Da, jer u suprotnom odobrenje za cestu nije važeće.

Pribor za ugradnju koji nudi OSRAM testirani su u kombinaciji s LED zaruljama i glavnim svjetlima od strane službenih tijela za ispitivanje i trebaju se koristiti isključivo za dobivanje odobrenja za promet cestom.

Pribor za ugradnju koji nudi OSRAM testirani su u kombinaciji s LED zaruljama i glavnim svjetlima od strane službenih tijela za ispitivanje i trebaju se koristiti isključivo za dobivanje odobrenja za promet cestom.

Odobrenje je zajamčeno samo zajedno s upravljačkom jedinicom.

OSRAM je proveo i prošao potrebna ispitivanja elektromagnetske kompatibilnosti.

Ne, SMART CANBUS LEDriving koji je razvio OSRAM također ima ugrađenu elektroniku.

Molimo pogledajte upute za instalaciju. Važno je pričvrstiti ga na metalnu površinu zbog topline koju proizvodi.

Ponašanje kod odleđivanja i odmrzavanja može se promijeniti zbog prebacivanja s halogenih na LED.

LED žarulje nude više svjetline, duži vijek trajanja i višu temperaturu boje od halogenih žarulja. Svjetlo novih NIGHT BREAKER LED je i do 220 posto je svjetlije od zakonskih minimalnih zahtjeva za halogene žarulje i u boji je usporedivo s dnevnim svjetlom. Svjetlo stvara jake kontraste i širok raspon, što poboljšava vozačevu moć vida i vidljivost automobila u cestovnom prometu.

Zahvaljujući LED tehnologiji, svijetli i do pet puta duže od usporedive halogene varijante, treba je mijenjati rjeđe i troši manje energije.

Upravljačka jedinica sprječava poruke o pogreškama na računalu koje se mogu pojaviti zbog manje snage LED žarulja.

Da, nema neispravnosti i OSRAM LED zamjenske žarulje udovoljavaju svim relevantnim standardima.

Za vozila koja je službeno odobrio OSRAM, kompletna raspodjela svjetlosti potvrđena je u skladu s ECE R112. To uključuje da nema blještanja za nadolazeći promet.

Obavijest o upotrebi:
Ponašanje odleđivanja i odmrzavanja prednjih svjetala mogu se promijeniti zbog prebacivanja s halogenih žarulja na LED žarulje.

1 Odobreni LED izvor svjetla - odnosi se samo na odgovarajuće zemlje u kojima postoji odobrenje ili na koje se primjenjuje ekvivalentno odobrenje i modele vozila i funkcije svjetla koji su trenutno navedeni na popisu kompatibilnosti. Za više detalja pogledajte ovdje.
2 I U usporedbi s minimalnim zahtjevima ECE R112, dok je odsjaj ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti do 40% (H1-LED) ili 50% (H4-LED/H7-LED).
3 U usporedbi s tradicionalnim halogenim žaruljama.