svjetlo za kamione

Vidite bolje i neka vas se lakše vidi s OSRAMom. Tijekom dana, funkcija 'pozicijskog svjetla' naše višenamjenske serije upozorit će druge sudionike u prometu na vašu prisutnost. Noću, dodatna funkcija dugog svjetla poboljšava vidljivost na daljinu, istovremeno upozoravajući druge da im se približavate. Sada izgled svog kamiona možete izoštriti - danju i noću.

Asortiman proizvoda

Nadogradite svoje vozilo našim sofisticiranim LED reflektorima. Bez obzira trebate li upozoriti druga vozila u prometu ili osvijetliti cestu u vrlo mračnim uvjetima, možete pojačati vidljivost uz izuzetno visoku optičku učinkovitost i homogena LED svjetla tvrtke OSRAM.

Kontaktirajte OSRAM za dodatne informacije:

Upute za ugradnju

Propisi o ugradnji - Pravilnik za kratka i duga svjetla (ECE R112)

Iskusite snagu OSRAMa na cesti i izvan nje.

Na temelju Pravilnika ECE-a R112 (= Pravilnik o kratkim i dugim svjetlima) svjetla za vožnju trebaju biti postavljena u paru * s maksimalno 4 izvora svjetlosti za duga svjetla** za automobile i 6 izvora svjetlosti za duga svjetla za kamione, koja moraju biti izravno ožičena. Svako certificirano dugo svjetlo ima referentni broj napisan na kućištu ili poklopcu leće, koji odgovara vrijednosti svjćice izvora svjetlosti. Ovaj broj možete pronaći lijevo ili desno od oznake E. Prema Pravilniku ECE-a R112 ukupni zbroj prednjih svjetala za duga svetla pričvršćenih na automobil ne smije premašiti 100.

Propisi za ugradnju - pozicijsko svjetlo (ECE R7)

Na temelju Pravilnika ECE-a R7 (= Pravilnik o pozicijskim svjetlima), proizvodi se moraju postaviti u paru*

Automobil ili kamion smiju imati samo 4 pozicijska svjetla**, koja moraju biti izravno ožičena. Primjenjuju se posebni propisi o ugradnji za širinu i visinu. Za daljnje pojedinosti, pogledajte OSRAMovu ambalažu proizvoda ili tehnički list.

* moguća je primjena nacionalnih propisa

** uključujući postojeća prednja svjetla